Verslag van de Lions Golfdag op 21 september 2018

Op vrijdag 21 September vond alweer de vijfde gezamenlijke golfdag van Lions club Venlo en Lions club Peel en Maas plaats. Tijdens dit eerste lustrum op het mooie golfcomplex het Woold in Asten-Heusden deden maar liefst 88 golfers mee.

Vanaf 10.30 uur werden de deelnemers ontvangen met een overheerlijk brunch-buffet waar gretig gebruik van werd gemaakt. Om 11.30 uur hebben wij alle deelnemers officieel verwelkomt en hebben wij de beide Lions clubs in de gelegenheid gesteld het goede doel te noemen en toe te lichten. Lions Peel en Maas wil met de opbrengst de Jong gehandicapten van de Zonnebloem financieel ondersteunen.

Onder bijna ideale weersomstandigheden werd om 12.00 uur gestart met de wedstrijd. Midden in de baan werden de deelnemers verrast met enkele culinaire hoogstandjes, saté in combinatie met garnalen en een lekker glas wijn, prosecco met een lekkere verse oester, het was weer smullen geblazen. Je zou het golfen bijna vergeten.

Tussen 17.30 en 18.00 uur druppelden alle deelnemers het clubhuis binnen waar ze als opkikker een lekker kopje soep kregen aangeboden. In de tijd dat de golf-commissie alle scorekaarten aan het verwerken was en de diverse winnaars bepaalde werd er in het restaurant een put-wedstrijd gehouden t.b.v. het goede doel. Eerste prijs was een speciaal voor deze dag gemaakt beeldje van kunstenaar Willebrord de Winter. Deze put-wedstrijd leverde het mooie bedrag op van € 1400,--.

Nadat wij om 19.00 hebben genoten van een zeer lekker anti-paste buffet begonnen wij om 19.45 uur met de prijsuitreiking. Zonder alle prijswinnaars te willen noemen zijn er twee toch het noemen waard. De individuele winnaar werd Jack Peeters met 33 Stableford-punten en het beste team was de ING private banking met 41 Stableford-punten.

Een mooie ontwikkeling is verder dat de deelname van het aantal vrouwen ieder jaar verder toeneemt.

Naar een lekker hoofd- en nagerecht werd er nog volop nagepraat over deze zeer geslaagde dag welke wij om 22.30 uur konden afsluiten.

De golfcommissie van beide Lions-clubs wil graag alle deelnemers van harte danken. Zij zorgen er tenslotte voor dat wij met deze golfdag goede doelen kunnen steunen. Verder willen wij de medewerkers van het Woold van harte bedanken. De baan lag er perfect bij, de service was optimaal en de gastvrijheid hartverwarmend.

De totale opbrengst voor de goede doelen bedroeg in totaal € 7700,--. Het beste resultaat van deze vijf edities.