Over ons

In 1992 is de Vereniging Lions Club Helden opgericht. In 2014 is de naam gewijzigd in Lions Club Peel en Maas. Momenteel hebben we 28 leden, stand januari 2023.

In Lions Club Peel en Maas werken mensen uit de lokale gemeenschap, op vriendschappelijke en vrijwillige basis, samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast  via de overkoepelende organisatie Lions clubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

Politiek, religie en etnische achtergrond zijn in het clubleven taboe, maar verder zijn Lions clubs binnen bepaalde spelregels autonoom.

Lionsc Club Peel en Maas handelt onder het motto: Lions Helpen!.

Daartoe worden fundraisingactiviteiten georganiseerd (o.a. Lions Manslujzitting, Lions Golfdag en Wine & Dine) waarmee projecten, van armoedebestrijding tot ondersteuning van culturele projecten, met meerwaarde voor de samenleving, worden ondersteund. De leden van de Lions Club Peel en Maas verrichten ook immateriële werkzaamheden.

Er zijn twee maal per maand bijeenkomsten, t.w. iedere tweede en vierde dinsdag van de maand. Feestdagen uitgezonderd.

District 110 CO en Meervoudig District MD110

De Lions Club Peel en Maas behoort tot het District 110 CO (groot deel van Zuid-Nederland) en omvat meer dan 75 Lions Clubs met meer dan 2.115 leden. Dit District 110 CO behoort weer tot het Meervoudig District MD 110 dat is verdeeld in 6 districten (110 AN Noord-Holland, 110 AZ ged. Zuid-Holland, 110BN Groningen, Friesland, Drenthe, 110BZ Overijssel en ged. Gelderland, 110 CO Limburg, Oost-Brabant en ged. Gelderland, 110 CW Zeeland, ged. Zuid-Holland en West-Brabant). Het MD 110 (geheel Nederland) omvat meer dan 425 Lions Clubs en meer dan 12.000 leden.

Lions Clubs International LCI

Oktober 1917 werd door Melvin Jones in Texas de eerste Association of Lions Clubs opgericht. Erecodes daarbij zijn: vriendschap, respect, hulpvaardigheid en eerlijjheid in zaken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oakbrook (USA). LCI omvat meer dan 1,5 miljoen leden, meer dan 185 landen, meer daN 750 districten en meer dan 45.000 Lions Clubs.