Lionshuis Panningen

Een gezinsvakantiehuis voor gasten met spierziektes en andere lichamelijke beperkingen. Boek je vakantie naar Panningen (Limburg) in het mooiste vakantiehuis van Nederland, speciaal ingericht voor mensen met spierziektes en andere lichamelijke beperkingen en hun begeleiders. Het Lionshuis Panningen viert in 2024 haar 25-jarig bestaansfeest! Velen hebben inmiddels hun weg naar het Lionshuis gevonden en van een fijne vakantie genoten. Zorg dat u er op tijd bij bent om uw vakantie te boeken.

U komt dan op de site van Villa For You met de titel "Boekingen Lionshuis Panningen". Daar vult u de gewenste aankomstdatum en verblijfsduur in.

Ligging

Fotoboek

Het winkelcentrum Panningen

Musea

www.museumpeelenmaas.nl
Museum Peel en Maas, Helden Kerkeböske
www.limburgsmuseum.nl
Limburgs Museum: het museum van Limburg in Venlo
www.museumdekantfabriek.nl
Museum de Kantfabriek,
www.museumgidsnederland.nl/horst/koperslagersmuseum
Koperslagersmuseum Horst
www.delocht.nl
Openluchtmuseum de Locht
www.museumklokenpeel.nl
Nationaal Klok & Peel Museum Asten
www.oorlogsmuseum.nl
Oorlogsmuseum Overloon: Oorlog hoort in een museum
www.vgvn.nl
Van Gogh Village Nuenen
www.missiemuseum.nl
Missiemuseum Steyl, een kijk op de wereld
www.techniekmeteenziel.nl
Museum Techniek met ’n Ziel, Neerkant, techniek van 1900 tot heden
www.eynderhoof.nl
Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert, een Peeldorp uit 1900

Recreatie

(pretparken, parken, dierentuinen, tuinen, kastelen, wandelen, fietsen)

www.toverland.com
Attractiepark Toverland, Sevenum - Discover your own magic – Toverland
www.kasteeltuinen.nl/nl
Natuurlijk genieten in Kasteeltuinen Arcen
www.jochumhof.com

Botanische tuin Jochumhof Steyl
www.zooparc.nl/ov
Zoopark Overloon
www.boswachterijdekievit.jouwweb.nl
Boswachterij de Kievit te Beringe, een leerzaam uitje over het Prikkelpad
www.kasteeldekeverberg.nl
Kasteel de Keverberg te Kessel
www.dierenrijk.nl
dierenrijk te Mierlo bij Eindhoven
www.heiblumkehorses.nl
Koetsritten door Peel en Maas, bosrittend door de Heldense Bossen van 2-4 u
www.rozenhoflottum.nl
De Rozenhof Lottum, boeiende wandel- en fietsroutes rond rozendorp Lottum
www.nationaal-parkdegrootepeel.nl
Nationaal Park De Groote Peel, wandelen door het kleinste nationaal park
www.kempenbroek.eu/nl
Grenspark Kempen-Broek, op de grens van Brabant en Nederlands en Belgisch
Limburg wandelen en fietsen
www.rivierparkmaasvallei.eu/nl
Rivierpark Maasvallei, wandelroutes lang de rivier de Maas
www.bezoekerscentrumleudal.nl/het-leudal
Het Leudal, prachtiger wandel- en fietsroutes, ook voor rolstoelers, met de Sint
Ursula- of Leumolen
www.nationaalpark.nl/park/de-meinweg
Nationaal Park De Meinweg bij Roermond met bezoekerscentrum De Boshut

Boottochtjes

www.maashopper.nl
De Maashopper, rondvaarten en fietspendeldiensten, Steyl-Venlo-Arcen en
retour, juni t/m september
www.rederijcascade.nl
Rondvaarten over de Maas en Maasplassen in Limburg

Winkelen over de grens

Historie

In Nederland zijn er ruim 200.000 mensen met een spierziekte. Er zijn meer dan 600 soorten spierziektes. De Lionsclub Peel en Maas heeft in 1998/1999 samen met het Prinses Beatrix Spierfonds een gezinsvakantiehuis voor cliënten met spierziektes en andere lichamelijke beperkingen gebouwd.  De naam van dit gezinsvakantiehuis luidt: “Lionshuis Panningen”. Het is gelegen dichtbij winkelcentrum Panningen. Het huis met 6 slaapplaatsen heeft vele technische voorzieningen specifiek gericht op cliënten met zwaardere beperkingen, zodat zij met hun gezinnen/begeleiders kunnen genieten van een mooie vakantie in het Limburgse Panningen. Vele cliënten kunnen vanwege hun fysieke beperkingen voor een vakantie met hun gezin/begeleiders niet terecht in een hotel, B&B-huis of bungalowpark. Het Spierfonds heeft in het voorjaar 2022 aan Lionsclub Peel en Maas laten weten haar focus vanaf 2022 te willen richten op het ontwikkelen betere medicijnen en behandelmethodes en het Lionshuis Panningen te willen verkopen. De Lionsclub heeft nadrukkelijk te kennen gegeven het Lionshuis Panningen voor het oorspronkelijke doel en de doelgroep te willen behouden voor de langere termijn. Dit standpunt heeft geleid tot de aankoop van het Lionshuis.

Actuele situatie

Op 28 september 2022 is de Stichting Lionshuis Panningen opgericht. De stichting heeft als doel: het verkrijgen, bezwaren, exploiteren, in stand houden huren en verhuren van het Lionshuis te 5981 SZ Panningen aan de Loenhofstraat 3. Dit goede-doelen-project wordt gedragen en uitgevoerd door vele leden van de Lionsclub, vrijwilligers en relaties.

De Stichting heeft op 29 december 2022 het Lionshuis Panningen in eigendom verworven. De aankoopsom is bij elkaar gebracht door de inzet van spaargelden van de Club en haar Fundraisingstichting alsook schenkingen van en kleine tot grotere geldleningen van de Lionsleden en hun vrienden en relaties. Ook de gemeente Peel en Maas leverde een spontane en grotere bijdrage. Vanaf 1 januari 2023 verhuurt de Stichting Lionshuis Panningen het gezinsvakantiehuis aan de doelgroepen: gasten met een spierziekte, MS, ALS, Parkinson en andere fysieke beperkingen.

Toekomst

De aankoop van het Lionshuis heeft kosten met zich gebracht; deze kosten hebben invloed op de tarieven. Een self supporting exploitatie is vereist en vanzelfsprekend.

Voor gasten met spierziektes en andere lichamelijke beperkingen is een bijzondere regeling getroffen. Zij kunnen tot 31 december 2023 voor het jaar 2024, hun vakantiereservering plaatsen met een korting van 30% op het basishuurtarief van 2024. MAAK ER GEBRUIK VAN!

Boekingen kunnen plaats vinden via de website van de Lions Club Peel en Maas: www.lionspeelenmaas.nl. Via de groene knop op de Home-site komt u automatisch op de site van Belvilla, waarop u de kalender met beschikbaarheid van het Lionshuis Panningen aantreft. Hier vult u de aankomstdatum en verblijfsduur in en ziet u meteen of het vakantiehuis voor de gewenste periode beschikbaar is.

Wij, de leden van Lions Club Peel en Maas wensen u een fijne vakantie in Panningen en omgeving en hopen u bij gelegenheid te mogen ontmoeten.

Downloads